d

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Κέικ σοκολάτας

Υλικά:8 αβγά χωριστά
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμ. σοκολάτα γάλακτος Lacta (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 βούτυρο

Εκτέλεση:
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί.
Κάνουμε μαρέγκα τα ασπράδια.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τους κρόκους, τη λιωμένη σοκολάτα, το αλεύρι σιγά-σιγά και τη μαρέγκα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί (στρογγυλό).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

0 σχόλια:

Πείτε τη γνώμη σας...